Project BRU – Totaalrenovatie Brussel

 

 

Natuurlijke sfeerbeleving en authentieke elementen

 

Binnen het ontwerp werd er gekozen om zo veel mogelijk originele elementen te behouden. De nieuwe ontwerpkeuzes lopen naadloos over in de bestaande elementen en respecteren de oorspronkelijke sfeerbeleving. Openheid en natuurlijk licht worden verkregen door de enorme raampartijen in het pand. Het invallende zonlicht in combinatie met de authentieke visgraatparket zorgt voor een warme en huiselijke ervaring

 

 

Zachte vormgeving

 

Om de originaliteit van het pand te benadrukken werden er boogvormige doorgangen geïntegreerd in de woonst. De ronde vormen zijn ook terug te vinden in het meubelwerk waarbij de hoeken afgerond ontworpen zijn. De zachte vormen staan in contrast met de meer ruwe, maar natuurlijke materiaalkeuzes voor het appartement.

 

 

Materialisatie

 

Voor het meubelwerk werd er gewerkt met een geborstelde moeraseik. De verticale grepen behandeld met purometallo breken het donkere geheel en brengen zo tevens een unieke detaillering in het ontwerp. Deze materiaalcombinatie werd consequent doorgetrokken naar de vormgeving van de roomdividers.

 

Om de natuurlijkheid in de creatie te benadrukken, werd er eveneens gekozen voor natuurlijke materialen. Een zachte, groen getinte microtopping verbindt de wanden, vloeren en het meubelwerk in de keuken en in de badkamer. Tabletten uit natuursteen versterken deze filosofie en zorgen voor een ruwere uitstraling. De resterende wanden werden behandeld met een lichte kalktechniek of een crushed velvet.