Project J&R: Renovatie van een rijwoning in Mortsel

 

 

Optimalisatie ruimtes

 

Oorspronkelijk was de benedenverdieping van deze rijwoning niet zo praktisch ingericht. Daarom hebben we gekozen om de functies helemaal om te gooien. Zo benutten we de volleddige ruimte optimaal.

 

 

Zithoek

 

De ruimte aan de voorkant van het huis hebben we ingericht om gasten te ontvangen. ’s Avonds is het hier ook heerlijk zitten met een boek en een glaasje wijn. De zithoek straalt rust en harmonie uit. De bestaande radiator is volledig omkast en vormt zo ook een grote zitbank.

 

 

Transparantie

 

Om de transparantie te behouden in deze smalle maar diepe woning hebben we gekozen voor een roomdivider. Zo’n roomdivider zorgt voor een verdeling en tegelijk behoudt de ruimte haar eenheid. Grote ramen vervagen de grens tussen binnen en buiten

 

 

Grote raampartijen

 

De keuken ligt nu helemaal achteraan en heeft grote ramen die uitkijken op de tuin. In de zomer kunnen deze ramen met een harmonicasysteem helemaal opengezet worden. Zo vervaagt de grens tussen binnen en buiten en wordt de keuken bijna een deel van het terras.

 

 

Lichtstraat

 

Veel rijhuizen kampen met het probleem van te weinig natuurlijk daglicht. In deze rijwoning hebben met dat slim opgelost met een grote lichtstraat. Zo trekken we het natuurlijk daglicht van bovenaf naar binnen.

 

 

Bio-ethanol haard

 

Omdat een echte gashaard niet binnen de mogelijkheden lag, hebben de opdrachtgevers gekozen voor een bio-ethanol haard. We hebben deze haard centraal in de ruimte geplaatst en volledig in het meubelwerk ingewerkt. Zo kan je overal genieten van het gezellige zicht op de haard.

 

 

Materialisatie

 

De materiaalkeuze is beperkt tot wit gelakte MDF met naturel eikfineer dat mooi aansluit op het  opnieuw opgeschuurde parket. De keuken is in zwart gebeitst eikfineer en heeft een donker composiet werkblad.

 

Wilt u ook een functioneel interieur?
Contacteer Britt Van Namen voor uw persoonlijk ontwerp.