Project FRA – Renovatie gelijkvloers Schilde

 

 

Strakke vormgeving

 

Voor het gelijkvloers wordt er gewerkt met een strakke en consequente uitvoering van het meubelwerk. De korte, afgeronde ingefreesde grepen zorgen voor een speels accent in het geheel. Symmetrie staat centraal, maar ook asymmetrie vormt een belangrijk aspect. Er wordt steeds naar een harmonisch contrast gestreefd binnen deze woonst.

 

 

Smeedwerk

 

Om transparantie en openheid te brengen, wordt er gewerkt met smeedijzeren deuren met glas. De uitvoering van de smeedijzeren deuren werd symmetrisch voorzien. Deze symmetrie staat ook hier in contrast met de asymmetrische roomdivider bij de tv-kamer. In deze roomdivider wisselen vlakken van transparant glas af met figuurglas waardoor er de nodige privacy geboden wordt. De openheid en de vrije circulatie blijven zo nog wel behouden.

 

 

Materialisatie en contrast

 

In het ontwerp is een sterk licht-donker contrast aanwezig. De donkere uitstraling van de zwartgelakte eik fineer en de natuursteen wordt verbroken door witte tabletten en oppervlaktes in laminaat. Betreffende de vloeren wisselen tegels en parket elkaar af.
Om het ruwe karakter van het geheel te benadrukken wordt er gewerkt met een betontechniek op specifieke wanden.