Twee luxueuze badkamerrenovaties  

 

 

Grote badkamer: hoe maak je er een fijne ruimte van?  

 

Een grote badkamer is een luxe én tegelijk ook niet. Want hoe ga je met al die ruimte om? En maak je er een toch een warme, fijne ruimte van? Bij deze badkamerrenovatie hebben we de grote ruimte verdeeld met een imposante dubbele wastafel in het midden van de badkamer.  

 

 

Design badkamer 

 

Het wastafelmeubel in verzoete travertijn titanium is de blikvanger van deze design badkamer. Het meubel is volledig in verstek gemaakt: de hoeken zijn in een hoek van 45° gezaagd. Dat versterkt het massieve uitzicht ervan.  Achter de vrijstaande spiegels met ingewerkte verlichting  is een glaswand geplaatst die steunt op de wastafel. Deze bronzen glaswand is tegelijk ook de wand van de achterliggende douche.

 

 

Design badkamer: rust en soberheid  

 

De badkamer straalt een enorme rust en soberheid uit door de heel zachte, natuurlijke witte en beige tinten die overal prominent aanwezig zijn.  De wastafel in witte gelakte lariks, het bronzen kraanwerk, de beige microtopping… De prachtige lichtinval langs de twee ramen onderstreept het eigentijdse karakter van deze badkamerrenovatie. De radiator hebben we slim aan het oog onttrokken met een demonteerbaar latjespaneel.

 

 

Design kranen, douchekop en accessoires in brons van designmerk CEA 

 

De bronzen kranen en accessoires zijn van het exclusieve designmerk CEA. Ze dragen qua vormgeving absoluut bij tot het heel sobere interieur. En toch voegt de bronzen kleur van de kranen tegelijk ook iets warm toe aan de ruimte. De bronzen douchekop in het plafond en de bronzen handdouche vormen bijzondere accenten in deze badkamer. Ook de verlichtingselementen hebben bronzen details en vormen zo een perfecte eenheid met de kranen en de accessoires.

 

 

Kleine badkamer bekleed met microtopping  

 

De kleine badkamer in deze prachtige villa renoveerden we ook. Heel opvallend is de donkergrijze microtopping waarmee de ruimte hebben bekleed. Microtopping is een polymeer-cement mengsel dat  zorgt  voor een naadloos geheel. Microtopping is een slijtvast materiaal en heel praktisch in onderhoud.  

 

 

Chroom met witte details voor contrast met donkere betonlook muren

 

We kozen ook hier voor designkranen van het exclusieve designmerk CEA. Voor deze badkamer gingen we voor chroom gecombineerd met witte details. Dat wit vormt een prachtig contrast met de donkere wanden in de microtopping. De opvallende spiegelwand aan de wastafel is volledig uitgelijnd met de randen en naden van het wastafelmeubel. Bijzonder is ook dat de inbouwkranen uit de spiegelwand tevoorschijn komen. Een donker getinte glazen douchewand zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de kleine badkamer.