Project Texture Painting

 

 

Uitbreiding showroom

 

Texure painting is een bedrijf gespecialiseerd in schildertechnieken, wall panels en algemene decoratieve interieur-en exterieurbekleding. Bij de uitbreiding van hun bestaande showroom te Turnhout werd het bijgevolg heel belangrijk hun specialisaties en hun kunnen te tonen in een excentrieke vormgeving.

 

Keuken

 

 

Een industrieel karakter neemt de bovenhand in deze ruwe keuken. Het gebruik van crushed velvet en microtopping wordt aangevuld door een bronskleurige purometallo. De bronzen kleur gaat hand in hand met de grijstinten en het donkere kraanwerk. Het los meubilair en de lederen wandbekleding alsook de beton panels en het smeedwerk zorgen voor een conceptueel geheel.

 

 

Stalenkamer

 

De trappenhal welke de stalenkamer en de keuken verbindt, werd behandeld met een zwarte crushed velvet. In de schildertechniek werden LED-lijnen gevoegd om de mogelijkheden te benadrukken en om een uniek ruimtelijk effect te creƫren.

 

In de stalenkamer worden lichte en zachte kleuren gebruikt zodat de kleurstalen optimaal benadrukt worden. Een extra touch wordt verkregen door een bureau op maat te presenteren waarbij de rug van de aangrenzende wand in hongaarse punt parket werd uitgevoerd. Een organisch eiland met een lederen tablet functioneert als eyecatcher in de ruimte. De organische vorm wordt hierbij op de vloer benadrukt door opnieuw de donkere hongaarse punt te gebruiken. Een mooi licht donker contrast ontstaat en het lijkt haast een schaduwwerking rondom het eiland.

 

Het indirecte licht draagt niet enkel bij tot een serene sfeerbeleving, maar biedt ook de mogelijkheid de materiaalstalen duidelijk te belichten. De pendel daarentegen is een mooi decoratief stuk boven het organische eiland.

 

 

Mastersuite en kitchenetter

 

Bij de uitbreiding van de showroom ontstond er tevens een mastersuite met bijhorende badkamer. Om het zachte en rustige karakter van de slaapkamer uit te lichten, wordt er gewerkt met een lederen wandbekleding en lichte wandtexturen. Het smeedijzeren binnenraam vormt een mooi contrast met deze lichte tinten.

 

De badkamer daarentegen wordt in de verf gezet met een gouden purometallo. Deze wordt opmerkelijk aangevuld door het gebruik van de donkeren lederen wandbekleding.

 

Verder in de showroom wordt een kitchenette zichtbaar met een zeer krachtig materiaalgebruik. De donkergroene natuursteen en het ruwe fineer in samenspraak met de linnenstructuur op de aangrenzende wanden dragen bij tot dit uitzicht.