Project WLD

 

 

Conceptuele vormgeving

 

In dit pand wordt er een nieuwe openheid gecreƫerd door middel van verschillende doorkijken en het samenvoegen van enkele ruimtes op het gelijkvloers. Zo ontstaan er cosy corners en blijven de functies gescheiden, maar wordt er wel een eenheid geschept binnen de villa. De gerenoveerde vormgeving ondersteunt het open-gesloten concept en zorgt hier voor een unieke sfeerbeleving.

 

 

Materialisatie

 

De donkere kleur van de geborstelde, gerookte eik dikfineer vloeit harmonieus over in de lichte kleuren van de natuursteen. Een zachte tint microtopping en de kalkverf op de wanden vullen het materialenpalet mooi aan en zorgen voor een luchtige sfeer. Via deze materiaalkeuzes wordt de nieuwe openheid doorheen het ontwerp tevens benadrukt. Het geheel krijgt een extra touch door de gouden accenten afgewisseld met de mat zwarte verlichting en het smeedwerk.

 

In de TV-kamer lijkt het televisietoestellen weg te vallen in een wand behandeld in betonstructuur. Ook het onderliggende meubel werd hierin behandeld zodat de sereniteit in de ruimte behouden werd.

 

 

Keuken

 

De natuurlijke materialisatie draagt ook bij tot een warme en levendige keuken. Het keukeneiland wordt aangevuld door een hoge toestellenwand met nis voor het kookvuur. De losse kookpitten zorgen voor een luchtig uitzicht en een nieuwe kookervaring. Na het koken kan er genoten worden van een heerlijke maaltijd aan de eetruimte bij het raam. Hier werd er een zitbank op maat ontworpen welke hand in hand gaat met de gekozen tafel.

 

 

Haardmeubel

 

Het haardmeubel speelt een prominente rol bij het open-gesloten gevoel in de woonst. De eyecatcher vormt een scheiding tussen de leefruimte en de keuken, maar biedt eveneens een doorkijk tussen de ruimtes. Een asymmetrisch lijnenspel wordt benadrukt door ook met de nerven in de eiken panelen te spelen. In de leefruimte kan er aansluitend genoten worden van een open bibliotheek.