Project SOF

 

 

Retro

 

Voor deze villa kozen de eigenaars voor een retro stijl met zwart-wit accenten.
De parketvloeren werden opnieuw behandeld rekeninghouden met de aansluitende roze terrazzovloer. De warme tint van de parket brengt huiselijkheid in het strakke zwart-wit contrast. Levendige kleuren in het meubelwerk fleuren de woonst op en de gebruikte stoffen dragen bij tot de gewenste retro look and feel.

 

In de leefruimte werd een zitbank op maat ontworpen in dezelfde kleurafwerking als de onderliggende parket. Deze bank verbindt de verschillende functies binnen de ruimte en laat de bewoner rustig genieten van het aanwezige gezelschap of een interessant boek.

 

Binnen het project werd er gekozen om de bestaande kachel te behouden en deze in een nieuwe mat zwarte afwerking te behandelen. Het retro concept blijft zo behouden en de haard valt mooi in het bosgroene vlak.

 

 

Smeedijzer

 

De echte blikvangers op het gelijkvloers zijn de smeedijzeren pivotdeur en het bijhorende interieure raam. Deze werden uitgevoerd in witte profielen aangevuld met gekleurd figuurglas. De kleuren werden zorgvuldig uitgekozen en gematcht met een van de aanwezige kunstwerken.

 

 

Buitengevel

 

Niet alleen het interieur werd gerenoveerd, maar ook de gevels werden in een nieuw jasje gestopt. Ze werden zorgvuldig gereinigd en in het zwart geschilderd om het retroconcept ook buiten consequent door te trekken.