Project GDS

 

 

Uniek en open

 

De reeds bestaande donkere structuur en het bijzondere karakter van deze woonst vroegen om een bijpassend interieurvoorstel. Binnenwanden werden verwijderd in functie van het natuurlijk daglicht dat nu diep in de woning kan trekken. Dit daglicht vindt zijn weg doorheen het hele pand tussen splitlevels en vides en zorgt voor een aangename sfeerbeleving.

 

Glaswanden werden geplaatst als barrière om de woonst kindvriendelijk te maken. Tegelijkertijd dragen deze bij tot het open concept en houden zij het geheel luchtig.

 

 

Materialisatie

 

De donkere baksteen werd aangevuld met een licht en luchtig kleurenspel in combinatie met een karakteristieke toets van walnootfineer. De subtiele keramische steen vormt een enveloppe rond het keukeneiland, keert terug bij het kookvuur en werd eveneens gebruikt voor de zwevende schabben in de ontbijtkast.

 

Microtopping werd doorheen de hele villa toegepast als vloer- en trapbekleding.
In de badkamers werd dit materiaal ook gebruikt op de wanden en het meubelwerk.
Hierdoor werd er eenheid en rust gecreëerd binnen de natte zones. De gekleurde tegels brengen contrast en zorgen voor een speels uitzicht in de douche.

 

 

Kraanwerk

 

Om elegantie in het ontwerp te brengen werd er geopteerd voor mat zwarte kranen van het merk Vola. Deze zijn fijn en elegant en vormen een leuk accent in de badkamer.