Project IMA – Winkelinrichting juwelen Antwerpen

 

 

Uitnodigende functionaliteit

 

In de kleine ruimte werd er zowel een winkelgedeelte als een praktijkruimte voorzien.
Om deze praktisch te combineren wordt er gewerkt met een roomdivider. Deze bestaat uit verschillende draaibare units zodat de privacy op een speelse manier gegarandeerd kan worden. Ook de verlichting draagt bij tot een optimaal gebruik van de ruimtes. Deze licht de juwelen uit en voegt een extra dimensie toe aan het geheel.

 

De functionele ontwerpkeuzes worden ondersteund door zachte vormen.
De afgeronde elementen zorgen voor een uitnodigende sfeer en worden consequent gebruikt doorheen het pand.

 

 

Smeedwerk

 

Om transparantie en openheid te brengen, wordt er gewerkt met smeedijzeren deuren met glas. De uitvoering van de smeedijzeren deuren werd symmetrisch voorzien. Deze symmetrie staat ook hier in contrast met de asymmetrische roomdivider bij de tv-kamer. In deze roomdivider wisselen vlakken van transparant glas af met figuurglas waardoor er de nodige privacy geboden wordt. De openheid en de vrije circulatie blijven zo nog wel behouden.

 

 

Presentatie

 

De piercings worden gepresenteerd op silicone oren welke lijken te zweven in gouden ringen. Deze ringen werden afwisselend bevestigd op de afgeronde sokkels of dalen vanuit het plafond neer op de juiste hoogte. Om de juwelen extra te benadrukken, werd er verlichting in deze ringen verwerkt.

 

De tabletten van de ronde sokkels kunnen gedemonteerd worden en tegen de wanden bevestigd worden. In de afgeronde commode kan de voorraad gestockeerd worden in de onderliggende lades.

 

Materialisatie

 

Om de identiteit van de reeks juwelen te benadrukken, werd er gewerkt met een vrouwelijk en zacht kleurenpalet. Roze microtopping vloeit naadloos over vanuit de vloer in het meubelwerk. De wanden vervaardigd in een roze schildertechniek ondersteunen de sfeerbeleving. Om het roze geheel te verbreken, werden de ronde sokkels en de commode bekleed met wit leder. Het sobere palet wordt aangevuld met gouden accenten welke doorheen het hele ontwerp terugkomen.

 

Overgang winkelruimtes

 

De passage naar de winkel-en pierceruimte kreeg een subtiel karakter. De blinde deuren verdwijnen in de wandoppervlaktes en worden geopend met witte grepen. In deze ruimte is een presentatieframe met licht en gouden accenten aanwezig als trigger voor de achterliggende winkel. Deze ruimte geniet bovendien van zenitale lichtinval verkregen door het mat glazen dak.