Project GEL – Badkamerrenovatie Reet

 

 

Eén grote wellnessruimte

 

De oude badkamer voldeed niet meer aan de wensen van de huidige bewoners omdat ze in verschillende kleine en onhandige ruimtes was opgesplitst. Daarom hebben we bij de renovatie de badkamer helemaal opengetrokken en er één wellnessruimte van gemaakt.

 

 

Microtopping

 

Wit is sereen, rustgevend en tegelijk zorgt wit ook voor een cleane en moderne uitstraling. De eigenaars kozen microtopping als vloer- en wandafwerking. Ook de schuifdeur is uit microtopping vervaardigd. Microtopping is een dankbaar materiaal met zijn egaal en uniform uitzicht. Bovendien is dit mengsel van polymeer en cement makkelijk te onderhouden en bijzonder slijtvast. Ideaal dus voor een moderne badkamerrenovatie.

 

 

Contrast

 

Het wit contrasteert fel met de warmbruine badkamermeubels in Amerikaanse notelaarfineer. De meubels zijn greeploos en ogen zo heel strak. Toch zorgen ze door het materiaal waarin ze gemaakt zijn ook voor een warm accent. Let op de praktische kolomkasten met veel opbergruimte.

 

 

Verlichting

 

Verlichting in een badkamer is belangrijk. Visueel is het aangewezen dat de vormgeving goed zit en perfect aansluit bij de stijl van de badkamer. Hier kozen we voor moderne, afgelijnde verlichtingsarmaturen die met hun zwarte kleur in het oog springen. Ze zorgen voor een gerichte verlichting boven het bad, de inloopdouche en de wastafel. Naast de schuifdeur lieten we sfeervolle wandverlichting ophangen. De pendelarmaturen aan de wastafel zorgen voor een functionele verlichting aan de spiegels.

 

 

Vrijstaand bad

 

Een prachtig sfeervol element in deze badkamerrenovatie is het vrijstaande bad. Een welgeslaagde combinatie met de statige, zwarte Vola-kraan. Vola is een Deens designmerk dat staat voor tijdloze kwalitatieve ontwerpen. Vola ontwerpt functioneel design en blijft oorspronkelijke ideeën gebruiken in combinatie met innovatie en vernieuwing. Ook de douchekranen en de ingewerkte kranen aan de wasbak zijn ontworpen door Vola.

 

 

Ruimtelijkheid

 

Ruimtelijkheid en openheid in de badkamer stonden bovenop het verlanglijstje van de eigenaars. Daarom plaatsten we een glazen wand tussen de inloopdouche en het bad. Deze sluit de douche af zonder aan ruimtelijk gevoel in te boeten. Het toilet is dan weer discreet verborgen achter de blinde deur in notelaarfineer met terugkerende greep.

 

 

Inloopdouche

 

De inloopdouche hebben we voorzien van een niche om handig douchegerief op te plaatsen. De doorlopende zitbank is heerlijk om op uit te rusten en te genieten van het weldoende water. Ook hebben we handig gebruik gemaakt van de ruimte onder de wastafel om er op de kopse kant een ingebouwde wasmand in te verwerken.

 

 

Functionaliteit

 

Zo is deze badkamer niet alleen een streling voor het oog en een heerlijke ruimte om tot rust te komen. Functionaliteit en dagelijkse bruikbaarheid zijn even belangrijk gebleken in het ontwerp en de realisatie.