Project TREX – Inrichting nieuwbouwappartement en kantoor

 

 

Oorsprong

 

Dit kantoor ligt in een nieuw appartementencomplex. De ruimte was oorspronkelijk dan ook bedoeld als appartement met twee slaapkamers. De klant wou net iets anders: een kantoor annex slaapgelegenheid. En dat hebben wij voor hem gecreëerd..

 

 

Modern kantoor

 

Het kantoor heeft een mannelijke en ruwe uitstraling. Door het gebruik van hoogtechnologische materialen en de zwarte kleur die domineert en sterk contrasteert met de witte wanden.

 

 

Slaapruimte annex kantoor

 

Die uitstraling leunt perfect aan bij het imago van dit bedrijf dat speciale transporten begeleidt doorheen heel Europa een daarvoor ook de nodige vergunningen in orde brengt. Daarom wou de eigenaar ook dat er een slaapruimte aan het kantoor werd voorzien. De begeleiding van die transporten gebeurt vaak ’s nachts. Tussendoor even rusten in een stijlvolle slaapkamer is dan mooi meegenomen.

 

In de slaapzone voorzagen we een badkamer en een multifunctionele ruimte waarin je lekker ontspant en toch ook kan vergaderen.

 

 

Design kranen, douchekop en accessoires in brons van designmerk CEA

 

De bronzen kranen en accessoires zijn van het exclusieve designmerk CEA. Ze dragen qua vormgeving absoluut bij tot het heel sobere interieur. En toch voegt de bronzen kleur van de kranen tegelijk ook iets warm toe aan de ruimte. De bronzen douchekop in het plafond en de bronzen handdouche vormen bijzondere accenten in deze badkamer. Ook de verlichtingselementen hebben bronzen details en vormen zo een perfecte eenheid met de kranen en de accessoires.

 

 

Materialisatie

 

In de moderne badkamer kozen we voor witte microtopping op de wanden en de vloeren. Microtopping is een bijzonder handig en tijdloos materiaal. Dit mengsel van polymeer en cement is heel duurzaam én heel makkelijk in onderhoud. Het wit contrasteert mooi met het natuurstenen blad op het strakke badkamermeubel. Het blad in Verde Levanta (2 cm en verzoet) is op maat verzaagd in verstek om zo het blad visueel dikker te laten lijken. Er zijn bovendien amper naden te zien.

 

 

Keuken

 

In de al even strakke keuken voert zwart de boventoon. We combineerden zwarte kasten in zwarte eikfineer met een keukenblad in zwarte fenix. Fenix is een innovatief en revolutionair materiaal ontwikkeld met nanotechnologie.

 

 

Mat uitzicht

 

Fenix heeft een extreem mat uitzicht en ondanks de hardheid ervan heeft het een heel zachte, aangename toplaag. Door zijn uitzicht leent Fenix zich uitstekend voor de aankleding van hypermoderne keukens. Bovendien is het materiaal krasvrij (krassen verdwijnen vanzelf) en hittebestendig. Vingerafdrukken zijn er niet zichtbaar op.

 

 

Contrast en licht

 

Het zwarte eikfineer keert ook terug in de fronten van de vestiairekasten, de lambriseringen in de hal en de binnendeuren. Het zwart-wit contrast dat overal terugkomt, geeft aan dit appartement een tijdloze sfeer. De imposante deur in glas en smeedwerk zorgt dan weer voor extra veel daglicht in alle hoeken en kanten van dit stijlvolle appartement.

 

 

Verlichting en kraanwerk

 

Het zwart keert ook terug in de verlichting overal in het appartement. In de hal en de keuken hingen we zwarte opbouwspots boven het kookeiland en in de hoeken. Die opbouwspots vonden ook hun weg in de douche en boven het bureau. Elders is er ook sfeervolle wandverlichting opgehangen. Helemaal in tune met het zwart-wit verhaal gingen we voor zwarte kranen van Vola.