Project DEN – Interieurinrichting mastersuite met badkamer / Antwerpen

 

 

Mastersuite

 

De inrichting van deze mastersuite is een combinatie van zachte vormen, warme materialen en naturelle kleuren. Het geheel oogt strak en toch uitnodigend. De mastersuite combineert slapen met de mogelijkheid om te lezen, tv te kijken en een ontspannend bad te nemen.

 

 

Room with a view

 

In de badkamer werd er gekozen voor een wit vrijstaand bad. Room with a view want de badkamer biedt een mooi uitzicht door de twee aangrenzende ramen. Aan het bad valt op dat er geen vrijstaande kranen zichtbaar zijn: deze zijn immers helemaal ingewerkt.

 

 

Badkamer

 

De badkamer is helemaal uitgevoerd in lichtgrijze microtopping. Microtopping is een vrij nieuw materiaal: een mengsel van cement en polymeer. Het heeft een heel egale look & feel en oogt daarom strak en sereen. Bovendien is microtopping heel duurzaam en makkelijk schoon te maken en te houden.

 

 

Kleur

 

De witte, zachtgrijze kleuren en zwarte accenten vormen de boventoon in deze badkamer. Om de vloer in microtopping een stevige ondergrond te geven werkten we met geschrankte OSB platen. Voor de meubels kozen we waterdichte MDF als basis voor de microtopping toplaag. Wanden met onderverdelingen in zwart smeedijzer vormen discrete barrières voor de douche en het toilet.

 

 

Gebogen plafond

 

Een prachtig element in zowel de badkamer als de aangrenzende slaapkamer is zonder twijfel het aparte gebogen plafond. Daarom lieten we de spiegel op maat maken om zo de zachte, gebogen lijnen van het plafond te volgen. De verlichting is mee in de spiegel ingewerkt. De zwarte kranen van Vola maken de dubbele wastafel helemaal af. Ze sluiten mooi aan bij het zwarte smeedwerk.

 

 

Vloeren

 

In de slaapkamer springt de visgraat parket meteen in het oog. Zijn mooie naturelle kleur geeft aan de slaapkamer een behaaglijke sfeer. Opvallend is de doorgetrokken visgraat in de niche achter het bed. Harmonie op zijn best. In de niche is ook discrete verlichting verwerkt, net zoals in de vloeren. Deze verlichtingsprofielen in de vloer doorkruisen de hele mastersuite en badkamer.

 

 

Materialisatie

 

De zwarte lambrisering van gebeitste eikfineer kenmerkt de vestiaire en de buitenste wand van de badkamer. In die lambrisering is immers een blinde deur naar de badkamer ingewerkt. Discreet en sereen: net zoals de omkasting van de radiatoren. De dagkanten van de ramen hebben dezelfde finish in gebeitste eikfineer gekregen. De dressingkasten vallen op door hun gebogen randen die de lijnen van het plafond volgen.

 

 

TV-wand

 

Het tv-meubel in eikfineer is mooi geïntegreerd in het geheel. Door ook hier te werken met zwarte eikfineer valt de tv veel minder op. Het meubel wordt nog handiger door de geïntegreerde boekenschabben.

 

 

Nachtkastjes

 

Het zwarte eikfineer komt nog een laatste keer terug in de nachtkastjes die zo het harmonieuze geheel nog versterken. We werkten ze af met twee zwarte, ingemaakte nachtlampjes.