Project BBZ: Winkelinrichting Kapsalon in Pulderbos

 

 

Sobere vormgeving voor zengevoel

 

De kleuren, de armaturen en de meubels zijn bewust sober gehouden. De veelheid aan  haar- en verzorgingsproducten in kleurrijke verpakkingen vormen zo al drukke elementen. De sobere vormgeving contrasteert op die manier en zorgt voor rust en een zengevoel.  Ook de gietvloer in een lichte grijze kleur draagt bij tot dat gevoel en eist geen aandacht op.

 

 

Spiegels

 

Opvallend zijn de grote spiegels met zwart smeedijzeren frame dat onder het tablet verrassend verder loopt. De grootte van de spiegels zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Het tablet dat de spiegel als het ware ‘breekt’, is verde levanto – een zwarte, witgeaderde Italiaanse marmer met groene accenten. De stopcontacten zijn discreet onder het tablet ingebouwd. Het indirecte licht verwerkt in de schabben creëert een warm en prettig licht.

 

 

Armaturen

 

Van de kassa maakten we tegelijk ook een smaakvolle, elegante toog. Klanten kunnen er in afwachting van hun kapbeurt iets drinken en even lezen in een magazine. Boven de toog springen de heel stijlvolle armaturen van VIBIA – een Spaans verlichtingsmerk gekend voor zijn prachtige designlampen – direct in het oog. De vloermat aan de ingang is perfect op maat uitgelijnd met de toog.

 

 

Roomdivider

 

De twee wasstoelen hebben we discreet van elkaar gescheiden met een unieke roomdivider in wit gelakt stalen gaas. Alle kleuren in dit strakke interieur zijn bewust ingetogen gehouden: zwarte elementen, witte muren en één enkele accentmuur met groene tinten geïnspireerd op een schilderij. De groene schakeringen komen ook terug in de marmeren tabletten en de groene, fluwelen krukken aan de toog.

 

Uw kapperszaak laten inrichten?

Contacteer Britt Van Namen voor een professioneel ontwerp.