Inrichting mastersuite in Turnhout

 

Strakke, eigentijdse vormgeving met warme elementen
De eigenaars van deze eigentijdse woning hadden de inrichting van hun mastersuite al duidelijk voor ogen. Strak en eigentijds, met warme elementen. We tekenden ons ontwerp uit en het resultaat werd een stijlvolle mix van strakke lijnen met warme, uitnodigende materialen.

 

 

Wit in contrast met zwarte details

 

De strakheid en soberheid hebben we in de gestroomlijnde ontwerpen van de gelakte inbouwkasten, de nachttafels en het bureau vorm gegeven. Het wit van de meubels en de muren contrasteert mooi met de zwarte details zoals de lamellen, het zwarte kraanwerk en de wit-zwarte lichtbollen in de nachthal. Warm is dan weer de samengestelde parket die een aangename sfeer creëert en heel behaaglijk is om op te lopen. Ook de warme, zachte stoffen zorgen voor unieke accenten die contrasteren met de strakke vormgeving.

 

 

Spiegelwand voor ruimtelijk effect

 

De slaapkamer is door een spiegelwand verbonden met de badkamer. Er is geen deur die de badkamer van de slaapkamer scheidt en dat zorgt voor een ruimtelijk effect. Hierdoor wordt deze slaapkamer een echte mastersuite. De glazen wand van de inloopdouche sluit perfect aan.

 

 

Strak designkraanwerk van Belgische makelij

 

In de badkamer kozen we voor een carrara wandbekleding. Deze witte marmer met lichtgrijze, subtiele tekening vormt een gaaf geheel met de wit gelakte kasten. Let ook op de handige nis boven het vrijstaande bad. Heel strak en modern is het prachtige design kraanwerk van Belgische makelij (rvb: een hoogstaand kwalitatief designmerk, ontworpen en gemaakt in België). De op maat gemaakte wasbak is vervaardigd uit het witte carrara marmer. Uniform is ook de wand van de inloopdouche uit carrara gemaakt en op maat gesneden in heel grote tegels. Ook daar hebben we een handige nis voorzien.

 

 

Zwevend bureau, bed en nachtkastjes

 

We trokken het contrast tussen de moderne vormgeving en de warme materialen door in de master bedroom. De mastersuite kan afgesloten worden met een blinde deur links van het bed. De deur reikt tot aan het plafond en ‘breekt’ op die manier de ruimte niet. Ook het bureau met zwevende schabben vormt een opvallend element helemaal in ‘tune’ met de strakke, sobere lijnen van het ontwerp. Ook het bed en de nachtkastjes ‘zweven’ in de ruimte en maken het geheel licht en luchtig.

 

De ronde spiegel is op zijn beurt strak door de zwarte omranding en tegelijk brengt hij zachtheid en speelsheid door zijn ronde vorm. Het koningsblauw van de bedsprei en de stoel vormt een warm, kleurrijk accent dat wonderwel past bij het donkergrijze bedhoofd. De radiator is dan weer verstopt met een zwarte omkasting.