Project Apo: Inrichting van nieuwe apotheek in Brecht 

 

 

Opvallende etalage 

 

De etalage van deze apotheek is een echte blikvanger door het grote donkergroene kruis dat erin verwerkt is. De glazen wand met logo’s vertelt klanten wat er in de apotheek te krijgen is. De inkom van de apotheek is een sas met verschillende wachtluiken om ’s avonds en in het weekend medicatie op te halen. 

 

 

Orthoshop 

 

In de apotheek zelf is er een aparte orthoshop voor steunverbanden, prothesen,… Deze ruimte staat in verbinding met de apotheek, maar kan toch volledig afgesloten worden. In de orthoshop voorzagen we ook een aparte kleedruimte zodat mensen zich in alle privacy kunnen omkleden.  

 

 

Moderne elektronica  

 

De apotheek is uitgerust met de modernste elektronica en technische snufjes die in de apotheekbranche verkrijgbaar zijn. Zo hebben we een heuse robot geïnstalleerd waarin alle medicamenten zijn opgeslagen. De apothekers hoeven maar op een knop te duwen en de voorgeschreven medicatie rolt uit een van de drie monden. Voor de robot staat de medicatie per categorie (verkoudheid, pijn en koorts,…) op blinde schabben uitgestald. Eronder hebben we lades in een laminaat houtstructuur geïnstalleerd om medicatie in op te bergen. 

 

 

Materialisatie en sfeer 

 

De vloer is een troffelvloer in lichte tinten. De koude look van deze betonbouw hebben we overal bewust weggewerkt met zachte materialen in lichte kleuren. Zo counteren we het klinische gevoel dat veel apotheken hebben. We kozen bewust voor een warme, welkome sfeer.

 

We hebben drie togen met computer en bankcontact voorzien om een vlotte en snelle bediening te garanderen. En een apart bureaumeubel om makkelijk samen met een klant  bijvoorbeeld een pillenschema te maken of om wat extra uitleg te geven bij medicatie.

 

 

Kuieren tussen producten  

 

In de ruimte voor de toog hebben we ook zes elementen geplaatst waar mensen vrij producten kunnen bekijken en uitkiezen. De producten met elektronische prijsaanduiding zijn per categorie samen geplaatst: homeopathie, moeder en kind, sportvoeding, medicatie voor huisdieren, … Boven ieder element hangt er een foto die duidelijk toont om welke categorie het gaat. Twee van de zes elementen staan dwars zodat de klanten echt uitgenodigd worden om tussen de elementen te kuieren…

 

 

Labo met glazen wand 

 

Voor het labo waar alle bereidingen worden klaargemaakt, hebben we een glazen wand geplaatst met zicht op de apotheek aan de ene kant en zicht op de buitenruimte achteraan aan de andere kant.

 

 

Archief en opslagruimte  

 

Zelfs de kelder onder de apotheek is helemaal benut en bereikbaar via een buitentrap. Er is gekozen voor veel glas om de lichtinval te optimaliseren en het keldergevoel te minimaliseren. Voor het comfort van de apothekers voorzagen we een kitchenette, een apart bureau en een doucheruimte met WC. Medewerkers van Febelco kunnen hier ook rechtstreeks producten leveren in de opslagruimte. Zo hoeven ze niet door de apotheek te gaan. In de kelderruimte is ook plaats voorzien voor een archief en er is nog ruimte over om voordrachten te geven en om grotere apparatuur zoals rolstoelen en rollators te huizen.

 

Uw praktijkruimte, apotheek, dokterskabinet of kinesitherapiepraktijk laten inrichten?

 

Contacteer Britt Van Namen voor uw professioneel ontwerp.